joi, 13 ianuarie 2011

Cum să instalezi Google AdSense pe site-ul tău (generic, Blogger, Wordpress, Joomla)

Google AdSense este cel mai cunoscut serviciu de a pune reclamă pe site-ul tău. Atunci când oamenii vizitează site-ul tău și fac click pe reclamă, primești bani. Reclama corespunde contextului, dacă scrieți despre mașini, e foarte probabil să se afișeze reclamă despre mașini.
Pentru a începe să afișați reclamă de la google, trebuie să vă creați un cont pe https://www.google.com/adsense/ , dacă aveți deja cont google adsense, nu-i nevoie să creați un cont nou. Și desigur, să aveți un site.
Pașii pentru adăugare google ads pe site-ul tău sunt următorii:


Instrucțiuni generale.
Fă cunoștință cu politicile Google AdSense. În general, nu trebuie să faci click pe reclamele din propriul site. Alte puncte importante:
  1. Nu ruga pe alții să facă click-uri pe site-u.
  2. Nu include conținut interzis, de exemplu conținut pentru adulți, violență, droguri (printre care și alcool sau tabac), sau material protejat de drepturile de autor.
  3. Nu modifica codul AdSense.
  4. Oferă o experiență plăcută utilizatorilor.
  5. Nu pune prea multă reclamă (mai mult de trei unități reclamă, 3 unități link și 2 câmpuri de căutare pe orice pagină).
  6. Nu pune imagini lângă reclamă într-un fel care ar face pe utilizator să creadă că are vreo legătură una cu alta.
2. Crează o unitate de reclamă (ad unit). Autentifică-te pe pagina Google Adsense, faceți click pe AdSense Setup, alege AdSense for Content. Fii sigur că e selectat Ad Unit. Apasă Continue.
3. Selectează niște setări de design pentru reclamă. Apasă Continue, după care scrie un nume pentru unitatea de reclamă și apasă Submit. Vei primi un cod.
4. Copie codul primit și include-l în codul html al site-ului tău. Găsește un loc între tag-urile <BODY> </BODY>.
5. Fii sigur că reclama se afișează pe site-ul tău.


Adăugarea Google AdSense pe contul de blogger (blogspot.com).
Lucrurile se simplifică dacă vrei să adaugi AdSense pe un site făcut pe blogger.

Instrucțiuni sunt aici: http://www.google.com/support/sites/bin/answer.py?hl=en&answer=150360 . Este și un video:





Adăugare Google AdSense pe un site Wordpress.
Pe contul de pe wordpress.com nu e posibil de adăugat conținut javascript. În schimb pe site-ul tău personal pe bază de Wordpress se poate. Pentru a-ți ușura lucrul, poți instala o extensie Wordpress, de tipul Easy Adsenser - http://wordpress.org/extend/plugins/easy-adsenser/ .
Instrucțiuni despre instalare wordpress

Adăugare Google AdSense  pe un site Joomla.
Se face ușor, există extensii pentru asta. Exemple: Phoca - Google AdSense Easy sau J - Google Adsense. Pagina cu extensii legate de Google AdSense: http://extensions.joomla.org/extensions/ads-a-affiliates/google-ads/ .

2 comentarii: