sâmbătă, 23 aprilie 2011

Cum să faci un site pentru documente (document server) gratis

Dacă sunteți o universitate, și doriți păstrarea lucrărilor științifice pe site, cu management de acces pentru utilizatori, sau dacă sunteți o companie și doriți păstrarea tuturor regulamentelor într-un singur loc, veți avea nevoie de o aplicație pentru managementul documentelor.

Puteți folosi pentru asta un wiki cum ar fi twiki, sau puteți folosi o aplicație făcută special în acest scop.

Prima soluție ar fi Alfresco,  care este o aplicație arătoasă, ce suportă mai multe formaturi de documente, upload pe site poate fi făcut direct din Word sau Openoffice.org Writer prin plug-in-urile puse la dispoziție. Alfresco se vrea o alternativă pentru Microsoft Share Point.

A doua soluție este invenio, dezvoltat de colaboratorii CERN, pentru a face ordine în documentele, cărțile, bibliografia lor. Pagina serverului de documente CERN arată mai tehnic, cu mai puține artificii, dar pe de altă marte e mult mai ușor să ajungi unde-ți trebuie.
Pagina de prezentare a produsului: http://invenio-software.org/wiki/General/Features . Invenio poate fi folosit și de muzee pentru prezentarea pe web a exponatelor, poate fi folosit de o bibliotecă pentru indexarea fișelor bibliografice, și în alte scopuri asemănotoare.
Site-uri ce utilizează invenio:
http://romdoc.upb.ro/
http://cds.cern.ch/ - CERN Document Server.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu